top of page
Search
  • fotokursonline123

Strålningsöppenhet - vad ingen diskuterar

Updated: Oct 15, 2021

Källor till strålning och radioaktiva komponenter


Var och en av de levande varelserna upptäcks konsekvent av strålning från rymden, som liknar en konsekvent skyfall. Laddade partiklar som släpps ut från solen och stjärnorna harmoniserar med världens luft och attraktiva fält för att skapa en dusch av strålning, särskilt beta- och gammastrålning. Radioaktiva komponenter finns överallt i naturen och sker normalt i smuts, vatten och vegetation. De principiella isotoperna för jordbunden strålning är uran och de ruttnade resultaten av uran, som torium, radium och radon.


Trots den oändliga och jordiska strålningen har människor radioaktivt kalium40, kol-14, bly-210 och olika isotoper som finns i deras kroppar från födseln, dess del förändras från en individ och sedan till nästa.




Medan konstgjorda källor innehåller öppenhet från TV-apparater, röntgenstrålningstyper, rökvarnare, material för gatutveckling, värmeenergistationer, radiografi-strålproffs, atomläkemedelsmetodik och så vidare


Utnyttjande av strålning i levande själar


Radioaktivitet är ett vanligt under och de vanliga källorna är klimatet. Det kan ha många användbara applikationer som kommer från användning inom klinisk, energi, mat och prospektering, men faran från användningen av tillgångar bör utvärderas och kontrolleras vid behov.


Övningar minns användning av strålning för kliniska förnödenheter, värmeenergistationer, användning av radioaktivt material och övervakning av radioaktivt avfall bör utsättas för specifika riktlinjer för välbefinnande.


Med tanke på att skydda individer och klimatet från de skadliga effekterna av strålningen, bör vissa välbefinnande normer följas för att kontrollera emanationen till individer och ankomsten av radioaktiva komponenter till klimatet, atomrespons eller någon annan strålningskälla.



För mer information.:-


7 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page